ABC Vietnam

A: We hebben Apen (con gi op z’n Vietnamees) in het wild gezien. Ook is de A van Aanraken: zowel Willem als de tandem waren een geliefd object om aan te raken.

B: De Bumgun is niet echt onze favoriet (zie 2 blogs geleden).

C: Claxonneren. In Vietnam kunnen ze de claxon probleemloos vinden, maar alles went.

D: Duizend – 1.000 km hebben we bereikt  (En reeds overschreden).

E: Eten: We hebben van alles gegeten, van lekker Vietnamees, KFC, pizza t/m eten in de slaapkamer (een enkele keer wanneer het dorpje geen eetgelegenheid had dat ons kon bekoren).

F: Deze letter hoort natuurlijk bij de Ferry die wij genomen hebben.

G: Geld vonden we meermaals langs de kant van de weg. Helaas stoppen André en Leonie niet voor alle biljetten en zeker niet tijdens de afdaling 😀.

H: Huiswerk wordt nog steeds gemaakt tijdens de rustdagen.

I: Iets meer regenbuien hebben we gehad. Gelukkig meestal kort maar wel nat.

J: Je moet je gewoon aanpassen en niet netjes in de rij gaan staan. Een beetje werken met de ellebogen, gebruik maken van je lengte, aardig bij kijken maar gewoon voordringen. Daarna leg je gewoon zonder blikken of blozen je waar neer om te betalen of af te laten wegen.

K: Dat kan natuurlijk niet anders dan de Kies 😷 laten trekken 🤕. Gelukkig is dat goed genezen.

L: Lachen, toe lachen, glimlachen of gewoon uitlachen. Meestal was het 1 van de eerste 3 maar zeker ook wel eens uitlachen. Lachen maakt het wel lastig om mensen in te kunnen schatten en dat vonden we wel eens irritant.

M: Madam. Zo werd Leonie vaak genoemd en aangesproken.Wij hebben toch wat andere associaties bij dit woord 😂.

N: Nepgeld ligt ook overal op straat, meestal is er dan een tempel in de buurt te vinden. Dit geld wordt nl. als offer in het vuur gegooid.

O: Ontbijt met brood! Wat een genot om na enkele weken weer brood te kunnen eten.

P: We hebben veel in “plat” landschap gefietst.

Q: Tja, Qeen idee 🤓.

R: De hotelkamers waarin we sliepen hadden meestal 2 grotere twinbedden. De volwassene die gezellig met Willem in bed sliep moest zich wel voorbereiden op een Rolmops 🐡. Willem rolt zich op in de deken en de ander heeft niets/gewoon pech 😁.

S: Scooters kunnen echt van alles in enorme hoeveelheden vervoeren. Hele families passen erop. Vader aan het stuur, kleinste kind tussen de benen, 2e kind achter vader, daarna moeder en soms nog op het uiterste puntje een verschrompelde opa of oma. Maar ook grote hoeveelheden dozen of kisten  met dieren passen er op en aan. Helaas zit onze telefoon vast aan het stuur als GPS dus meestal zijn we te laat voor een foto. De onderstaande foto is nog een beperkt gevulde scooter (zakken gevuld met water en vis), wellicht lag dat aan de inhoud.

T: Dit was ook in het nieuws van Nederland: een Tyfoon en twee Tropische stormen.

U: Uitgegleden in de modder. Het voorwiel gleed weg en daar lag de tandem met Willem nog in het zitje. Gelukkig ging het sloom en vingen de tassen de klap op. Alleen een kleine schaafwond op zijn knie was de schade.

V: Vechtfilms waren er volop te zien op de tv. Tot groot genoegen van Willem die de acteurs verdeelde in de categorie slechterik en goeierik. Wel zo makkelijk en duidelijk.

W:Wisselen van geld. Vlak voor de grens met Laos geld gewisseld, omdat we daar niet direct een ATM zouden tegen komen.

X: De X bevat dit keer XXX-jes voor mijn broer Mathijs die me geholpen heeft met de filmpjes van deze site (via youtube).

Y: Genoeg Y-splitsingen tegengekomen  (lees: ik heb geen inspiratie😉).

Z: Zwemmen in de Zee van Tonkin vonden de jongens erg leuk.