Wat gaat er allemaal mee?

Dat is zwaar fietsen zeg! Gelukkig hoeft er geen bagage mee. Maar wat gaat er wel mee op onze fiets, pardon tandem?

De Bilenky van Andre & Karel:

Naast het stoeltje van Karel zitten 2 kleine tasjes. De linker is van Andre (hierin zitten de pet, zonnebril, buff en tandenstokers) en de rechter van Karel (hierin zitten een pet, zonnebril, buff, de koptelefoon, een portomonnee met zakgeld, zakmes en wat snoepjes). Daarnaast zit er nog een tellertje bij Karel’s versnellingen.

Achter het zitje (bijna niet te zien) zit 1 klein tentje die ook een geimpregneerde klamboe bevat.

Aan het stuur zit de stuurtas met portomonnee en een kleine tas met de wereldstekkers/-opladers tezamen met  diverse oplaadkabels. We hebben 2 reguliere metalen bidons en 2 bidons voorzien van een waterfilter. Aan het zitje zit ook een spiegeltje om achter ons te kunnen kijken en afhankelijk van de rijrichting zit deze links of rechts. Op het stuur zit een speciale mount voor onze telefoon die tevens onze GPS is.

Dan de 2 tassen aan de voordrager.  In beide zitten de nodige flesjes met olie voor de hydraulische remmen en de versnellingsnaaf (moeten dus rechtop staan) en montagevet. Daarnaast nog 2 opvouwbare buitenbanden. Zowel voor het voorwiel als het achterwiel. Natuurlijk mogen de binnenbanden niet ontbreken. Andere reservematerialen zitten hier zoals een ketting, kabels en een nieuwe schijf (voor de rem). Ook de reservebril van Leonie zit hierin. Daar bovenop zitten de regenpakken voor ons allemaal (altijd bovenop dan kunnen we het zo pakken zonder dat de andere spullen nat worden). En dan (opa en oma ogen dicht en even niet lezen) aan beide kanten een fietshelm. Vaak is het veel te warm om ze op te doen en dragen we liever een pet. Ook zitten hier de sporken (combi van een lepel en vork) en onze kaarten in.

In het frame zitten 2 zwarte buizen met gereedschap (tangen, schroevendraaiers en imbussleutels) + fietspomp. Deze buizen zijn eigenlijk tekenkokers maar dan op maat gezaagd.

Dan de achtertassen. In de grote tas over dwars zit alles dat met het eten te maken heeft. Een tasje met 2 bekers, 2 opvouwbare bakken (handig voor noodles, toetjes, etc.), theezakjes, pot met oploskoffie, vitaminetabletten en een theedoek. Daarnaast een tas voor eten. Meestal alleen het eten voor die dag (fruit en lunch) maar soms  extra eten als er een traject is met beperkte inkoopmogelijkheden. Een extra rol toiletpapier of een verpakking zakdoeken kun je hier vinden.

Tot slot de 2 grote zijtassen. De linker is voor Andre en de rechter voor Karel. Hierin zit de kleding. Veel van onze kleding is UV-werend en voorzien van een insectenwerend middel (zit reeds in de stof). We hebben allen een paar slippers (voor het douchen / zwemmen / als de vloer van de kamer te vies is om er op te lopen), een paar sandalen en fietsschoenen (meestal aan). Dan 3 paar sokken, 3 x ondergoed, 2 shirts met korte mouw, 3 shirts met lange mouw, fietsonderbroeken voor de volwassenen en een softshell. De jongens hebben ieder  nog een vestje en twee korte broeken. Ook hebben we allemaal zwemkleding met een royale (lichgewicht en sneldrogende) handdoek.

In de tassen van de jongens zit ieder hun eigen Ipad en bij Andre een Yogabook.

Voor de hele oplettende kijker: aan die achtertassenzitten kleine tasjes. Hierin vervoeren wij de flesjes drinken of thermosfles voor die dag.

De Bilenky van Leonie:

Naast het stoeltje van Willem zitten 2 kleine zijtasjes. Links bevat zonnebrand (in principe altijd factor 50), een pakje zakdoeken, een pakje natte doekjes, een busje brilspray en een potje handgel. Rechts is het tasje van Willem met pet, buff, zonnebril, portemonnee met zakgeld en wat snoepjes. Natuurlijk heeft Willem ook een tellertje.

Achter het zitje (bijna niet te zien) zit 1 klein tentje die een geimpregneerde klamboe bevat.

Dan de stuurtas van Leonie. Hierop zit de kaart en in een voorvakje zit een klein zakje met allemaal geluksbrengertjes die we hebben gekregen. In de tas zit een batterypack, de portomonnee (met dagbudget), de paspoorten, verzekeringspasjes, het reisdagboek, een pen en de internationale rijbewijzen. De pet, buff, koker voor de zonnebril en gewone bril mogen niet ontbreken. Het zakmes zit er in, deze gebruiken we voor het schillen van de appels. Leonie heeft tevens een mount voor haar telefoon.

Dan de grote voortassen. Hierin zitten 4 slaapmatjes, 4 insectwerende lakenzakken, 4 lichtgewicht “slaapzakjes”, pyjama’s, knuffels (maximaal 3!), 2 e-readers, een toilettas, de vaccinatiepaspoorten en de EHBO. De reguliere ligt bovenop om zo te pakken, maar er zit nog een extra set in met 4 nood-malariabehandelingen (voor ieder 1), voor ieder een breedspectrum antibioticakuur (is nl. afhankelijk van het lichaamsgewicht) en een set met naalden en spuiten. Daarnaast hebben we voor 2 maanden malariakuren (voor 4 personen!!!) mee. Deze hebben we pas aan het eind van de reis nodig. 2 Potten insectenspray zitten in de tas, maar dan zonder DEET omdat dit voor opgroeiende kinderen (en vast ook volwassenen:) ) erg ongezond is. Vooraan deze tassen zitten kleine tasjes meestal gevuld met Snickers. Heel handig, want dit gedeelte ligt enigszins in de ” schaduw” zodat de Snickers niet in chocopasta verandert

Dan heeft Leonie natuurlijk ook 2 tekenbuizen met gereedschap, een plakset en fietspomp.

Achterop zit een grote tas met 2 dagrugzakken, 2 kabelstoten (2 andere kabelsloten zitten vast aan het frame), 2 duikbrillen (met dank aan tante Annie!) en de speelgoedtas.Dat is een klein rugzakje met oa. vakantieboeken, gezelschapsspelen, een etui en allerlei speelgoed dat gekocht wordt van het zakgeld. De afspraak is dat alles in de speelgoedtas moet passen en past het niet dan moeten ze wat weggeven / weggooien / opsturen.

Leonie heeft 2 achtertassen. Hierin zit, net als bij Andre, alle kleding maar dan voor Leonie en Willem.

En tot slot: in de zadelpen hebben we een soort papier gestopt met onze gegevens om te kunen bewijzen dat de fiets van ons is (was ooit eens nodig en handig in Zuid-Amerika). Ergens verstopt in het frame van de fietsen zitten 200 euro en 200 dollar, voor noodgevallen.