Nieuw record: 73 km!🖒

Een nieuw record: bijna 74km gefietst! We zijn om 6.30 uur opgestaan en voor 8.00 uur zaten we al weer op de fiets. Zo rond 14.30 uur rolden we onze eindbestemming binnen.

Sinds we de Mekong hebben verlaten is het weer veel warmer geworden.  Gemiddeld tussen de 30 en 33 graden. Dat betekent voor ons (en met name de kinderen) goed drinken. Gelukkig zijn er in Thailand vaak genoeg kiosken. Uiteraard zoeken wij er naar eentje met koelkast. De flesjes die leeg zijn, bewaren we keurig tot de eerste afvalton. Met deze hitte houden we iedere 10 km pauze om te drinken.

Vandaag is een weinig interessante dag. We fietsen veelal op een soort vluchtstrook naast een tweebaansweg. De Thai rijden tot nu toe prima en zonder getoeter. Onderweg hebben we wat meer oog voor de mooie flora en fauna.

Tussen de draden van de electriciteitspalen zitten gigantische spinnenwebben dito spinnen en ..

een pracht exemplaar van een slang. Hij is nog niet zo lang dood. De meeste slangen die we nl. zien zij zeker net zo groot echter al wel veel platter en dit is toch mooier.

Langs de weg zien we vaak prullenbakken gemaakt van oude autobanden. Zelden zijn ze echter zo mooi versierd als deze. Van oude banden maken ze veel meer. Zo hebben we stoelen, schommeltjes en plantenbakken gezien.

De werkplaats waar oude banden omgetoverd worden tot iets nuttigs/moois.

De welkomstpoort van Ubon Ratchathani, bovenin heten 3 Boeddhabeelden ons welkom.

Deze foto mag niet ontbreken, omdat de fiets erop staat samen met de innig geliefde koning.

Na het liefdevolle welkom van Boeddha was dit het welkom van ons hotel. Na een lange, zeer warme fietsdag waren de douche, de airco en het bed onze beste vriend. En daarna 2 welverdiende rustdagen 😀.