Op naar land nummer 5: Cambodja

Onderweg zagen we dit bord voor het eerst, met daarop Angkor Wat. Wauw, we zijn er in de buurt en dat met de fiets! Angkor Wat stond al heel lang op het verlanglijstje van Leonie. Alleen deze afslag gaan we niet nemen. Wij gaan nog iets verder westwaarts voor de volgende grensovergang. Vanaf daar is de route naar Angkor Wat voor ons beter te behappen (iets meer faciliteiten onderweg), maar dat neemt niet weg dat er 1 etappe van 75 km op het programma staat.

Onderweg zien we nog meer dingen dan alleen verkeersborden. Bijv. mooi geoogste rijstvelden met loslopend vee.

Op dit moment kunnen we veel fietsen op de vluchtstrook naast de weg. Soms moeten we even uitwijken i.v.m. glas en zelfs al een keer doordat een slang ons pad kruiste. Het dier was zeker 2 meter lang en kon zich ongelooflijk snel en gracieus over het asfalt bewegen. Het moment ging zo snel voorbij dat we vergaten een foto te nemen.

Leuk weetje: in veel hotels/resorts krijg je geen shampoo in flesjes maar in dit soort zakjes. In kraampjes langs de weg kun je ze ook kopen. Ze hangen dan in grote hoeveelheden als een slinger aan een stok. Je kunt er zoveel kopen als je nodig hebt. In het Midden-Oosten zagen we dit ook vaak.

 

Bij dit hotel sliepen wij op de eerste verdieping en verbrandden bij iedere wandeling naar onze kamer 10 calorieen (tenminste als de stickers kloppen). Wel een slimme manier om mensen aan het traplopen te krijgen (zeker bij gebrek aan een lift 🙂 ).

Dit resort had fietsjes voor de hotelgasten. Natuurlijk maakten Karel en Willem er ook gebruik van. Ze fietsten zo fanatiek dat wij ons afvroegen of ze voorop de tandem misschien niet zo veel gedaan hadden die dag ;).

Wanneer je naar Thailand gaat en overnacht in een resort is in 1x de definitie van resort bijgesteld. Veelal zijn het gewoon huisjes op een rij met een eigen opritje (erg handig voor je geheime liefdesaffaire). Geen zwembad, volpension, of privestrand hoor en zeker geen armbandje!

Maar wanneer er eentje is met zwembad (wel even controleren, want opvallend veel zwembaden zijn “under construction”) dan schromen we ons niet en plonsen er graag in.

Zeker met de oplopende temperaturen is een duik in het zwembad echt een lekkere verkoeling. Sinds ruim een week loopt de temperatuur weer op richting de 36 graden. Vanaf Hanoi was de temperatuur gedaald tussen de 25 tot 30 graden dus we moesten zeker wennen. Het heeft ons doen besluiten om op fietsdagen op te staan om 6.00 uur en dan zitten we zo rond 7.30 uur op de fiets. Op die manier ontlopen we het heetste moment van de dag.

Kleurrijke tempel.

Dit type boom heeft enorm grote bladeren. Groter dan Willems hoofd! Op de achtergrond zie je een rubberplantage.

Vaak fietsen we op asfalt maar zo af en toe komt er ook een zandweg voorbij. De cameraman had wat moeite met een steady shot door de hobbels of lag het aan de bestuurder van de fiets die de gaten niet ontweek?