Eerste indruk Cambodja

Een laatste foto uit Thailand (dierenliefhebbers ogen dicht): aan de kant van de weg worden deze zakken met visjes verkocht. Geen idee met welk doel. Ze lijken ons te klein voor consumptie maar als deco of huisdier … Daar lijken ons de Thai de mensen niet voor.

De eerste foto vanuit Cambodja. De grensovergang verliep perfect. Uitstempelen in Thailand en daarna voor Cambodja formulieren invullen, pasfoto aanleveren, visum inplakken en een stempel (samen met $35,- per paspoort, maar dat is gebruikelijk): KLAAR! We konden Cambodja in en even opletten, want we moeten weer rechts rijden i.p.v. links.

In ons guesthouse hing boven het toilet een kaart met oa. deze instructie. Komisch! Het onderste gedeelte van de kaart hebben we maar niet gefotografeerd. Het leverde wel een leuk en interessant gesprek op met onze jongens over seksuele voorlichting en het nut van een condoom 🙂 .

De volgende ochtend vond “Freek”  een diertje dat natuurlijk gered moest worden. Normaal spurten ze weg, maar bij deze was het onderlijf niet helemaal goed.

Deze gekko werd in de bosjes gezet.

Bij gebrek aan een speeltuin worden de jongens vanzelf creatief :).

 

Goed voorbeeld doet goed volgen.

Ondertussen moesten wij gewoon de fiets oppakken hoor.

Zodra we het guesthouse verlaten, gaan we op zoek naar een winkeltje. Deze had een koelkast en dus lekker gekoelde drankjes.

We waren echter nog niet helemaal voorzien en gingen door naar de “buurvrouw”. Op de voorgrond zie je een soort kist. Iedere ochtend gaat hier nieuw ijs in en doet deze kist dienst als koelkast. De inhoud bestaat meestal uit drinken maar soms zit er ook vis in. De flessen met gele vloeistof zijn gevuld met brandstof, niet voor ons maar voor de vele scootertjes. Aangezien onze drank voorraad helemaal was aangevuld konden we nu echt van start.

Gisteren hadden we aan de Thaise zijde van deze grens aardig wat geklommen en nu konden we kort genieten van de afdaling.

Lekker afdalen! Willem zag zelfs 56 km op de teller!

Mooi uitzicht vanaf mijn (achteruitkijk-)spiegeltje.

Dit is toch wel passende deco op een rotonde.

Grappig Engels. We komen genoeg van dit soort zinssnedes tegen, maar soms lijkt het ons erg ongepast om deze te fotograferen. Zoals de keer dat wij ons paspoort moesten laten zien bij een chickpoint. We moesten alle paspoorten laten zien, terwijl er echt maar  1 chick in dit gezin is hoor ;).