Dagje Ankor Wat

Hoe zagen onze afgelopen dagen eruit? Nou, zo … (na het ontbijt natuurlijk😉)!

We hebben namelijk 5 dagen lang het complex van Ankor Wat per fiets bezocht. Zo groot (mooi en indrukwekkend) is het. De eerste dag begon met het kopen van deze pas. Wij gingen voor de 7daagse pas, zodat we alles in een rustig tempo konden bekijken. Bij iedere weg, die naar het complex leidt, staan checkpoints waar we deze pas moesten lagen zien ( en dan nogmaals bij de toegang van iedere tempel). Er werd een gaatje geknipt in de datum en vervolgens konden we weer verder.

Natuurlijk mag een officieel welkomstbord niet ontbreken.

Hier fietsen we het complex Angkor Thom op. Willem voorziet zijn filmpjes graag van commentaar, misschien wel een vlogger in de dop.

Een “veilige” plek om onze fietsen neer te zetten was wel elke ochtend een opgave. Op de één of andere manier voelen veel mensen zich gedwongen om er even aan te zitten of zelfs erop te gaan zitten.  De vingertjes van apen kunnen tevens overal aan prutsen. Het lukte wel om de fietsen goed weg te zetten (soms tegen een kleine vergoeding). Als dat klusje geklaard was, was het tijd om de tempel van die dag te bezoeken. De eerste dag gingen we natuurlijk naar Ankor Wat (maar daarover later meer).

Onderweg konden we mooie filmpjes en foto’s laten maken.

Van het bezoeken van grote, oude tempels krijg je zeker trek. Dus een lekker broodje van de bakker ging er altijd wel in.

We konden een keer kiezen voor sappige wormen of knapperig gefrituurde kevers, maar zo dapper als we zijn, hielden we het bij een foto i.p.v. consumptie.

Iets minder gewaagd durfden we wel aan: verse kokosmelk.

Allen hebben we het geproefd en het ziet er echt kunstig en tropisch uit, maar het kon ons geen van allen bekoren.

Na het tempelbezoek was het ‘ s middags tijd om terug te keren naar het hotel en te genieten van een afkoelende duik in het zwembad.

De eigenaar van het hotel vroeg aan de jongens hoe hij zijn hotel leuker kon maken voor kinderen (omdat de hoeveelheid gezinnen in zijn hotel toenam). Daar wisten onze kinderen wel een antwoord op: ‘skippydieren in het zwembad!’. Zo gezegd zo gedaan.

Nadat we terugkwamen van onze tweede bezoekdag, waren ze helemaal verrukt: skippydieren en ook nog ballen. Het werd zo’n groot succes dat hij later er nog meer dieren bij heeft gekocht.

Ook mochten ze iedere ochtend tijdens het ontbijt van hem een nieuw soort cake proeven en beoordelen (wel of niet lekker voor kinderen 😁).

Na het zwemmen gingen we huiswerk maken en lekker uit eten. Want koken dat kunnen de Khmer wel.