🎄Kerst?🎄

Velen vroegen zich af hoe wij Kerst hebben gevierd. Bij deze een verslagje…

‘s Middags (24 dec) hebben we genoten van de zeegolven van Pattaya. Helaas geen foto’s, omdat we ons toestel (bewust) niet hadden meegenomen. Wel een zonsondergang vanaf ons balkon.

Kerstavond geen mooi gedekte tafel met kerstkleed plus toetje met sterretjes, maar eten bij de Thai. Wel met 🎄😉.

Het valt niet mee als je om 7.00 uur (25 dec. ) op moet staan om ingesmeerd te worden met zonnebrandcrème.

Om 8.15 uur zijn we klaar voor vertrek. Karel en Willem leven zich nog even uit in de “fitnessruimte” 🤣. Met al dat luieren voorop de fiets is dat ook wel nodig.

Onze lunch op 1e kerstdag. Tosti’s voor André en Willem, een pizzapuntje voor Karel en een tonijnsandwich voor Leonie (Gezellig op de parkeerplaats van een tankstation).

De kerstsfeer zit er bij ons wel in hoor.

Overduidelijk dat we richting de hoofdstad gaan. De wegen worden steeds drukker. Helaas met flinke tegenwind.

Na 57 km ingecheckt bij een (voor ons) luxer hotel.

Even nog een duik in het zwembad 😃.

Geen 5 gangendiner met eigengemaakte stoofpeertjes, maar rijst met teriyaki. En een witte Magnum na 😁.

We zijn om 6.00 uur (26 dec.) opgestaan, omdat we te maken kregen met de restjes van typhoon Tembin. ‘s Ochtends zou het volgens de weerberichten het minst onstuimig zijn, vandaar ons vroege vertrek.  Gelukkig bleef de gevreesde tegenwind uit en de nodige regen viel (achteraf) ook mee. Gedurende de dag kon het regenpak weer uit. De meeste regen viel ‘s avonds. Deze dag was wel de eerste tijdens de reis dat we allemaal ons hele regenpak aan hadden (broek, jas en overschoenen). Leonie vond het na 1km al te warm en had alleen de regenjas nog aan. Dan maar een natte broek (met 23 graden).

Hoera! We zijn duidelijk dicht bij Bangkok, want deze clown hebben we in weken niet gezien. Een goede plek, volgens Karel en Willem, om te lunchen. ‘s Middags bleek dat Leonie haar bankpas was verloren (gestolen leek ons nagenoeg onmogelijk en het geld zat ook nog in de portemonnee).

Vanaf 14:00 uur  inchecken in het volgende hotel en ook hier het zwembad benutten. Het zwembad doet een luxe hotel vermoeden maar niets is minder waar.

Het water is ook hier behoorlijk koud. Willem zit al lekker ingepakt, terwijl Karel nog rondsparteld . ‘s Avonds hebben we nog een lekkere pizza met ijs na gegeten.

Kortom we hebben vooral gewoon doorgefietst met Kerst, zodat we wel in Bangkok de jaarwisseling kunnen vieren.