We mogen nog even blijven.

Immigration office: bonnetje trekken voor visumverlenging – wachten – iedereen op de foto en handtekening zetten – paspoorten inleveren – wachten – iedereen 3 stempels rijker en per paspoort €49 armer. Tot 10 maart mogen we in Thailand blijven. Tegen die tijd hopen we dan ook Maleisië in te gaan.

Zo’n bed vraagt gewoon om een stoeipartij, de krachten worden dus weer even gemeten 😃.

‘s Avonds naar een marktje waar iedereen eten kon kopen dat hij/zij lekker vond. Er waren stokjes met verschillende soorten vlees, maïs van de bbq, diverse visgerechten, garlic bread, ijs, pizzapuntjes, rijstgerechten enz.

Sinds wanneer is een suikerspin avondeten? Ach, als toetje kan best. Wij hebben op het marktje allemaal genoten.

De volgende dag zijn we natuurlijk weer naar het strand gegaan.

De hitte neemt weer toe, samen met de hoge luchtvochtigheid. Dus was het ‘s middags tijd voor de kapper. Zelfs Willem wilde mee. De vorige 2 keer wilde hij namelijk niet.

Het resultaat: kort (5mm) – korter (3mm) – kortst (1mm).

We hadden gelezen dat hier een fietspad zou zijn en dat klopt. Maar de aanwijzingen op het bord zijn vaak in het voor ons onleesbare Thai 😉.

Wauw, gezien de vorm van zijn kop denken we dat het een Cobra is. Hij ligt hier dood aan de kant van de weg. Inmiddels hebben we al zoveel giftige/gevaarlijke reptielen gezien. Wanneer er een plaspauze is, mogen de jongens niet meer het hoge gras of de struiken in lopen. Gewoon op de straat of het gedeelte van de “vluchtstrook”.

Vele inhammen van rivieren doen dienst als haven. Daar zien we steeds dit soort mooie vissersboten.

KFSea

Leonie houdt wel van mosselen, maar hoeveel ze er hier van op kan? Deze passen niet eens in de pan.

Het waaide hard en ineens rolde er een bal voorbij. Dat werd racen achter de bal aan. Daarna voetballen tegen de wind in.

De volgende dag fietsten we door Khao Sam Roi Yot National Park en daar zagen we apen. Dit zijn we inmiddels wel gewend, maar in het struikgewas zat een zo’n bijzonder exemplaar dat we zijn omgedraaid. Google gaf ‘s middags aan dat we een brillanggoer gezien hebben.