Wildlife

Ja, het is ons gelukt. Eindelijk hebben we een levend exemplaar kunnen ‘filmen’.

Ons “kamernummer” : vanavond slapen we in een container. Deze is gelukkig luxer dan de naam doet vermoeden.

Zo zag onze container er van de binnenkant uit. Karel sliep op het slaapbankje en de rest samen in het grote bed. Achterin de container was een normale badkamer. Gelukkig was het dak goed geΓ―soleerd Β (de hele dag β˜‰ op een container …).

We pakken weer op om verder te fietsen. Op de achtergrond staan de 10 containers (op palen) die ze op verschillende manieren hebben omgebouwd tot gastenverblijf.

Onze container 😁. De hele rij verschillende containerkamers gaf ons een soort “Pipi Langkous”- gevoel.

De parkwachter schuift het hek aan de kant, nadat we de entree betaald hebben voor het National Park.

Tot onze grote verrassing was er zelfs een soort camping. De tentjes staan met hun opening gericht naar de zee (natuurlijke airco). Op de fietskaart zagen we wel vaker een symbool van een tentje, maar nu bleek er daadwerkelijk ook een camping te zijn. Als we dat hadden geweten dan hadden we niet gekozen voor een container.

De weg langs de zee werd versperd door een omgevallen boom die daar duidelijk met opzet was neergelegd. Na een verhitte discussie ( de een wil over de versperde boom, de ander wil terug ) en speurwerk vinden we een alternatief junglefietspad.

Bij tijd en wijle voeren we met de kinderen tijdens het biken gesprekken in het Engels (we noemen dit ‘schoolwerk’). Willem en Leonie hebben zelfs een zelfbedacht liedje “push the pedal”. Leonie wist niet dat ze gefilmd werd tijdens dit stukje vals plat en als je goed luistert hoor je wat ze in het Engels zegt … 🀣🀣🀣 ***

‘s Middags kwamen we langs deze prachtige baai. Het was zondag en veel Thai genoten ook van hun weekend .

De flinke wind ( hadden we merendeels in de rug) zorgde voor gave golven en Willem kon zelfs vliegeren met zijn bodyboard πŸ˜ƒ.

Krabbetjes vangen kunnen onze jongens al goed. Dat trok wel wat bekijks bij de andere kinderen. Willem heeft de buff op, omdat zijn pet zo van het hoofd waaide. Nu is hij een echte ‘pirate of the crabs’.

Zo maar op de boom.

Nog meer wildlife gespot : de zeer bijzondere roodbril dolfijn πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.

Een heel geliefde gadget: onze multifunctionele stop. Past op alle putjes/afvoeren. Ideaal voor het vullen van een heerlijk welverdiend bad of voor het doen van handwasjes in de wasbak.

Tja, en nu snappen jullie waarom we minder naar huis bellen. Uit het oog en luisterend oor is echter niet uit ons hart hoor!

Een bijzonder exemplaar 😊.

***Β (“I feel my butt slimming every second”)