Even bijkomen 😁

Een Indische varaan zomaar midden op de weg. Prachtig gezicht zo rustig als hij daar loopt. In de bosjes hoor je hem duidelijk sneller wegschieten. Onderweg horen we deze geluiden vaker, maar zien we bijna nooit hoe de veroorzaker eruitziet. We hadden al eerder een varaan in Thailand gezien (wel 3x zo groot). Deze was toen echter veel sneller dan dat wij de camera in de aanslag hadden.

Onze eerste “fietspech”; een losgeraakte cranck. Even een imbussleutel pakken, aandraaien en we konden weer verder.

Puf, puf, zweet, zweet. Op sommige dagen lijkt onze reis een relaxte vakantie. Op dit heuvelachtige traject werden we uit onze vakantiedroom wakker geschud. Er moest “gewerkt” worden. Deze flinke ‘jongens’ kunnen we fietsend alleen bedwingen m.b.v. onze eigen stoere jongens 👍.

Voor onze jongste bijrijder bleek het een ware uitputtingsslag 🤣.

Het harde werken wordt beloond met zalige afdalingen.

Tja, zo kan het ook. Met de racefiets en een bezemwagen. Wie wil er onze bezemwagen zijn?

Na gedane fietsarbeid hielden we een rustdag aan dit tropische strand.

We hebben nu in Thailand al behoorlijk veel stranden gezien. Toch blijkt ieder strand zijn eigen charme te hebben.  De intensiteit van de golfslag/golven 🌊, de structuur van het zand⛱ , hoe steil het strand afloopt in zee🏖 en de te vinden “schatten” in het zand 🐚🐟🦀 zijn elke keer anders.

Aan dit strand vonden we naast krabbetjes en visjes ook verschillende mooie schelpen en versteend koraal. Op de foto gezet als bewijs en herinnering.

Heerlijk genieten aan zee. Vanaf morgen zullen we ruim een week geen strand meer zien maar een oninteressante “snelweg”. Na een gedane ‘vakantie’ breekt nu weer de fietswerkweek aan. Op weg naar Koh Samui om daar ..