walk en trappers

Tijdens onze vorige fietsreis hebben we in Oezbekistan Jasper en Ilse ( www.opdetrappers.nl ) ontmoet. Eerst gewoon gezellig kletsen als fietsers onder elkaar in een guesthouse, daarna tijdelijk gezamenlijk de grens tussen Kirgizië en China over (hoe meer zielen hoe goedkoper 😉) en uiteindelijk hebben we een gedeelte van het Tibetaanse plateau samen gefietst. Dit contact groeide uit tot een warme vriendschap en nu zijn zij ook in Azië aan het fietsen. Dus … na zes maanden onderweg te zijn, ons eerste ‘familiaire Nederlandse onderonsje’.

Ja, bij de parkeerplaats van een grote supermarkt  (fietsers hebben altijd honger 😁) zien we elkaar.  We hadden verwacht elkaar onderweg te treffen en niet al aan het begin van de fietsdag. Een fijn moment. Gelukkig hoeven we maar 30 km te fietsen naar het hotel dat we gezamenlijk geboekt hebben voor de komende 2 nachten.

Onze vlogger moet natuurlijk hen wel even in fietsactie vastleggen.

Eerst douchen, daarna samen in de zee en tenslotte lekker eten. Aan onze jongens merken we dat ze het leuk vinden om met anderen hun verhalen te delen en ook even Nederlands kunnen praten met iemand anders dan je eigen ouders. Ze raakten de eerste dag niet uitgepraat en zelfs het  “boekje luisteren met storytell” na 20 fietskilometers hoefde niet.

Dit gebied was zwaar getroffen door de tsunami en op diverse plekken hangen dergelijke borden.

Na 2 gezellige dagen bijkletsen is het tijd om verder te trekken. Aangezien we nog niet uitgekletst zijn, fietsen zij nog verder mee. ( Onze fietsdagen zijn voor hen meer een warming-up. )

Voor het hotel trekken we meer bekijks dan anders. Met onze tandems waren we al wat gewend.

Al babbelend fietsen we verder.

Een ananas bij Jasper achterop.

André/Karel en Ilse fietsen voorop.

‘s Avonds moeten de hongerige magen weer gevuld worden.

Dit hotel is pas 2 weken open en wij zijn de eerste “falang” (blanke /witte) gasten. We staan zelfs al op de site van het Apatree hotel.

Wanneer we Phuket Island opgaan, blijken de weggetjes erg steil. Te steil voor ons op de tandems.

Gevolg: Leonie en Andre moeten met enige regelmaat lopen. (walkwithbike)  Gelukkig zijn er hulpdiensten om te helpen duwen. Waar is Willem?

Mannen onder elkaar!

Na 5 gezellige dagen is het tijd dat onze wegen zich scheiden. Dit besluiten we met een lekkere satay en een ijsje.

Zij gaan verder richting Taiwan en Japan en wij blijven nog 2 dagen in Phuket. Dus … goede reis verder en tot in Nederland 👋 en een 💋van ons.

Even wennen, maar we gaan weer met z’n vieren op pad. (Onze slaapkamer lag recht achter het reclamebord)

Nog twintig dagen en dan moeten we Thailand verlaten. Onze koers is zuidwaarts op weg naar Maleisië.