Phuket and beyond

Verbrand!!! Tja, mijn favoriete fietsshirt is na een half jaar echt op! Tijd voor vervanging (helaas).

Na een dagje fietsen is een zwembad altijd fijn verkoelend.

Dit is de brug die Phuket Island met het vaste land verbindt. Wij fietsen hem twee keer over. De tweede keer om terug te keren naar het vaste Thailand. We vonden echt te druk op Koh Phuket. Niet geschikt als fietsparadijs.

Voor de oplettende kijker/lezer onder ons; dit is het restaurantje waar Willem over vertelde in ons vorige blog. Nu krijgen jullie de beelden van het daadwerkelijk eten te zien. (zonder Jasper en Ilse, want die fietsen inmiddels al in Maleisië.)

Op zondag worden we steevast ingehaald door mensen die per scooter 1 of meerdere afgedekte vogelkooien vervoeren naar een weiland in de buurt. Daar staat een stellage klaar en hangt men de kooien in. Er is een scheidsrechter en deze laat weten of de heren naar hun vogel kunnen of dat ze achter het draad moeten blijven staan. De essentie van deze competitie is ons compleet ontgaan. Behalve dat het vogelgezang vrolijk klinkt en de sfeer gemoedelijk is.

“Mama, kijk daar een speeltuin!” Dat betekende natuurlijk afstappen en pauzeren. Maar spelen in 36 graden … na 10 minuten waren de jongens gaar😀.

Vele ochtenden hetzelfde ritueel. Als de fietsen zijn opgepakt, regelen de jongens hun pet, zonnebril en tellertje en kunnen we bijna vertrekken. Vaak volgt er eerst nog even een praatje en plaatje voorop de website van het guesthouse.

“This is Thailand”. Bij aankomst blijkt dat onze boeking niet bestaat. Terwijl wij toch echt 2 reserveringsbevestigingen konden laten zien … Gelukkig is de Thai buigzaam als bamboe en werd er naar een oplossing gezocht.

Op weg naar Krabi. Ook wel een soort mini Phuket. We waren wat huiverig na de drukte van Phuket. Ao Nang beach beviel ons gelukkig veel beter.

Niet alleen wij fietsen hoor. Ons trotse neefje van 4 kan ook al fietsen zonder zijwieltjes! Hier hangt hij nog lekker achter zijn papa.

Jippie, een stapelbed. Willem wil altijd het liefst bovenin slapen, maar de kans dat onze rolmops er ‘s nachts uitvalt is groot met zo’n opening. Even wat spanbanden ervoor en hij kan de nacht veilig doorkomen.

Professor Willem wilde al een tijdje liever huiswerk maken in een boekje (net als op school 😊) i.p.v. alleen maar op de tablet. Nog even en hij herkent zelfs het Thaise alfabet.

Aan het strand wordt niet alleen gezwommen. Hier spelen ze “boerderijtje”. Witte schelpen worden koeien, palmbladen hekjes, steentjes worden graan etc.

De zee blijft daarentegen ook gewoon uitnodigen 😃.

Vanaf het strand vertrekken longtail boten naar nabij gelegen verlaten strandjes en eilanden.

Voor het eerst in lange tijd regent het aan het eind van de dag. Het is hier natuurlijk ook niet voor niets zo groen. We verwachten vanaf nu vaker aan het eind van de dag een bui te krijgen. Af en toe verlangen we zelfs wel eens naar een grijze bewolkte Nederlandse herfstdag.

6 antwoorden op “Phuket and beyond”

 1. The BHPH automotive lot proprietor is looking for a person that has an revenue that can service the auto
  mortgage weekly or biweekly and how long they’ve been on their job.
  They’re given an inventory of the vehicles that they’re qualified to buy and
  finance and so they choose their vehicle of selection. The value is
  important, but the shopper is usually more involved with
  the cost. These facets are sometimes extra essential than prior repossessions or bankruptcies.
  Sure, that is completely different out of your conventional automobile supplier,
  however issues are executed in a different way on the
  purchase here pay here auto vendor. As soon as they qualify for in house financing they focus on terms of the auto mortgage including the down cost, variety of payments, the interest charge and when and the place the car
  funds are to be made together with the form of payment which might be
  cash or checking account debit. Then it is time for the shopper to pick a automobile from the supplier’s lot.

 2. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d
  like to shoot you an email. I’ve got some recommendations
  for your blog you might be interested in hearing.

  Either way, great website and I look forward to seeing it expand over time.

 3. I’m not sure exactly why but this web site is loading very slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a issue
  on my end? I’ll check back later on and see if the problem
  still exists.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vijf =