Phuket and beyond

Verbrand!!! Tja, mijn favoriete fietsshirt is na een half jaar echt op! Tijd voor vervanging (helaas).

Na een dagje fietsen is een zwembad altijd fijn verkoelend.

Dit is de brug die Phuket Island met het vaste land verbindt. Wij fietsen hem twee keer over. De tweede keer om terug te keren naar het vaste Thailand. We vonden echt te druk op Koh Phuket. Niet geschikt als fietsparadijs.

Voor de oplettende kijker/lezer onder ons; dit is het restaurantje waar Willem over vertelde in ons vorige blog. Nu krijgen jullie de beelden van het daadwerkelijk eten te zien. (zonder Jasper en Ilse, want die fietsen inmiddels al in Maleisië.)

Op zondag worden we steevast ingehaald door mensen die per scooter 1 of meerdere afgedekte vogelkooien vervoeren naar een weiland in de buurt. Daar staat een stellage klaar en hangt men de kooien in. Er is een scheidsrechter en deze laat weten of de heren naar hun vogel kunnen of dat ze achter het draad moeten blijven staan. De essentie van deze competitie is ons compleet ontgaan. Behalve dat het vogelgezang vrolijk klinkt en de sfeer gemoedelijk is.

“Mama, kijk daar een speeltuin!” Dat betekende natuurlijk afstappen en pauzeren. Maar spelen in 36 graden … na 10 minuten waren de jongens gaar😀.

Vele ochtenden hetzelfde ritueel. Als de fietsen zijn opgepakt, regelen de jongens hun pet, zonnebril en tellertje en kunnen we bijna vertrekken. Vaak volgt er eerst nog even een praatje en plaatje voorop de website van het guesthouse.

“This is Thailand”. Bij aankomst blijkt dat onze boeking niet bestaat. Terwijl wij toch echt 2 reserveringsbevestigingen konden laten zien … Gelukkig is de Thai buigzaam als bamboe en werd er naar een oplossing gezocht.

Op weg naar Krabi. Ook wel een soort mini Phuket. We waren wat huiverig na de drukte van Phuket. Ao Nang beach beviel ons gelukkig veel beter.

Niet alleen wij fietsen hoor. Ons trotse neefje van 4 kan ook al fietsen zonder zijwieltjes! Hier hangt hij nog lekker achter zijn papa.

Jippie, een stapelbed. Willem wil altijd het liefst bovenin slapen, maar de kans dat onze rolmops er ‘s nachts uitvalt is groot met zo’n opening. Even wat spanbanden ervoor en hij kan de nacht veilig doorkomen.

Professor Willem wilde al een tijdje liever huiswerk maken in een boekje (net als op school 😊) i.p.v. alleen maar op de tablet. Nog even en hij herkent zelfs het Thaise alfabet.

Aan het strand wordt niet alleen gezwommen. Hier spelen ze “boerderijtje”. Witte schelpen worden koeien, palmbladen hekjes, steentjes worden graan etc.

De zee blijft daarentegen ook gewoon uitnodigen 😃.

Vanaf het strand vertrekken longtail boten naar nabij gelegen verlaten strandjes en eilanden.

Voor het eerst in lange tijd regent het aan het eind van de dag. Het is hier natuurlijk ook niet voor niets zo groen. We verwachten vanaf nu vaker aan het eind van de dag een bui te krijgen. Af en toe verlangen we zelfs wel eens naar een grijze bewolkte Nederlandse herfstdag.