🇲🇾 Hello Malaysia 🇲🇾

Ja hoor, we gaan de goede kant op. De grens is in zicht en we worden nieuwsgierig naar land nr. zes van deze reis. Een groot deel van Maleisië is islamitisch en we zijn benieuwd hoe we deze invloeden gaan ervaren tijdens het fietsen. In mei zal de ramadan starten en daar hebben we tijdens de planning rekening meegehouden. Aan het begin van de ramadan willen we Singapore in fietsen en kunnen we de ramadan voor een deel omzeilen.

Ons laatste Thaise slaapplek.  Een homestay bij twee lieve Thai die er zeker voor gezorgd hebben dat het ons op de laatste avond en ochtend in Thailand aan niets ontbrak. Zoveel hartelijkheid! De jongens vonden vooral het voeren van de vissen erg leuk.

Bij de grensovergang is het ‘s morgens om 8.00 uur nog erg rustig. Maleisië loopt een uur voor op Thailand.

Bij de Thaise zijde werd er vlot uitgestempeld. Aan de Maleisische zijde moesten we allen twee wijsvingers laten scannen en kregen vervolgens een stempel. Heerlijk, een visum van 90 dagen (zonder gedoe). In de tussentijd kregen onze jongens nog twee vlaggetjes voor aan de fiets. En mocht je het niet verstaan … het valt Willem op dat de electriciteitspalen ineens anders zijn.

Yes, we zijn de kleine (maar zeker inspannende) pas over en kunnen Maleisië verder inkijken. Van heerlijk naar beneden zoeven is geen sprake. Het asfalt aan deze zijde van de grens is “ruiger”. Naast de lapjestechniek ligt er veel los gruis op de weg. We hebben hierdoor al een scooterrijder onderuit zien gaan.

Koele drankjes op Maleisische stijl. We kopen een fles vocht en een zak ijs. Het drinken schenk je in het zakje, rietje erin en hop een ijskoud drankje. De eerste keer is het even wennen ( na alle koude koelkastdrankjes in Thailand ) maar koude drankjes gaan er zo ook met gemak in.

In de hotelkamers gaan we deze plafondsticker wel vaker zien. Een teken richting Mekka. Ook de oproep van de Muezzin op de achtergrond maakt ons duidelijk dat we in een ander land gearriveerd zijn.

Wel een heel lekker toetje (ook bij 37 graden) : warme wafels. Vers gemaakt en deze is belegd met pindakaas. Mjammie!

De volgende dag op tijd op om de carferry naar Langkawi te halen. Op Langkawi gaan we 6 dagen de toerist uithangen alvorens we Maleisië echt per fiets gaan ontdekken.