🇹🇭Thailand ABC🇹🇭

ABC?  Eeeeh ….nee.

Zijn we reismoe aan het worden of juist teveel in vakantiemodus? Het wordt daarom een verkorte versie.

A:  “Anus Vulkanus”. Dit begrip gaan we niet expliciet uitleggen. Als we hier iets pittigs 🌶 aten, merkten we dat de volgende dag op het toilet 💩. Voor de rest .. use your own imagination! Ook weer niet teveel a.u.b..

C: Willem laat tot zijn eigen ontsteltenis een luide boer. Wanneer we hem vragend aankijken, heeft hij een duidelijk verklaring. “Ik nam een slok “Cola”, deze gleed zo naar beneden en dan komen de belletjes weer omhoog”. Heerlijke kinderlogica.

H: “Honderdendrie dagen” zijn we in Thailand geweest. Hieronder de route. Misschien niet helemaal duidelijk, maar dan heb je toch een idee. Of niet!

M: Op reis gaan schoolse zaken gewoon door en wordt er huiswerk gemaakt. Soms wordt er op de fiets het nodige geoefend. De volgorde van het metriek stelsel en de tafels lenen zich hier prima voor. Toen de Romeinse cijfers aan bod kwamen,  vielen we van de fiets van het lachen. Laten we eerlijk zijn; als de vraag ” hoeveel “MC” is?” en het antwoord luidt “McDonalds” dan schort er toch iets aan onze oefening/uitleg. Misschien ook wel aan onze (op-)voeding?

Z: Als je veel tempels ziet, kom je uiteindelijk ook toe aan de vraag wat de “Zin” van het leven is. Simpel aldus goeroe Karel;  je krijgt kinderen, zodat we niet uitsterven.

Het zien van tempels 🏯, een enkele kerk ⛪ en moskeeën 🕌 leidt tot ideeën voor de wereldvrede. “Wat zou er gebeuren als God met Boeddha trouwt?”, vroeg een van de kinderen zich af.

Als er een powercut is en de airco valt uit, zegt Willem: “Heerlijk, nu is het pikkestil”. Dat is weer eens wat anders dan pikkedonker.