Ons Maleisische huisje 🏠

Ons onderkomen voor 6 nachten op Langkawi. Een mooi eiland voor de Maleisische kust. Even een tijdje een huiselijke sfeer creëren en niet onderweg zijn, is soms nodig. De toeristische balans op Langkawi vonden wij perfect. Veel locals en maar weinig toeristen uit andere delen van Azië en Europa. Leonie had haar rokje naar de bodem van de fietstas verbannen met het idee deze in Singapore pas weer tevoorschijn te halen. Echter kon ze haar hier al weer opdiepen.

Als een geoliede machine richten wij ons huisje in. De airco op volle toeren aan en altijd even kijken of de kamersleutel van de elektriciteitsknop af te halen is. Op deze manier kan de airco de gehele dag blijven blazen. Een goede plek voor de fietsen werd snel gevonden, zij  konden makkelijk bij in de kamer geparkeerd worden.

Het meest populaire strand van LANGKAWI.

Voor het eerst hebben we zelfs strandstoelen gehuurd. Ja, we beginnen het te leren. De jongens gingen het liefst kwallen en vissen vangen.

Naast het luieren aan het strand hebben we ook de hoogste top van Langkawi bezocht. Zowel op de “berg” als op andere plekken hebben we varanen en neushoornvogels gezien.

Het zakgeld werd gelijk geïnvesteerd in wat kaartjes. En nu maar afwachten hoe lang het duurt voordat ze Nederland bereikt hebben.

Altijd leuk, springen op de brug 😀.

We hebben maar 1 dag over het eiland gefietst (40 km). Aan de internationale luchthaven ontkom je dan niet. Gelukkig hoeven wij voorlopig nog niet naar huis.

Nog even lekker lui op een bedje aan het strand. He, uit welk land komen onze buren eigenlijk?

Op zoek naar zoveel mogelijk lokale eettentjes. Gewapend met een lijstje gerechten in het Maleisisch, lukt het ons bijna altijd iets lekkers te vinden (en vooral niet te pittig 🌶).

Na enkele dagen luieren wordt het tijd voor het vaste land. Hier wachten we op de carferry die ons er naar toe zal brengen. Maleisië lijkt in niets op Thailand. Zelfs de 7-eleven heeft een ander assortiment. De bevolking is een mix van Maleiers, Chinezen en Indiers. Dit brengt een mooie mix mee in het aanbod aan restaurantjes.

Gaat hij nu mee of blijft hij?

Daaaaag, ferry! Wij fietsen verder naar de volgende toeristische trekpleister: Georgetown.