On the road again 🚴

Joepie, lekker weer fietsen. Soms op de main road of op een by road en nu zelfs op het pad van de “motosikal”. We blijven zelf wel de moto van onze sikal met een hulpmoto voorop.

Gezellig een kaartspel terwijl we wachten op het eten. Uno spelen we niet meer (te vaak gedaan 😉). Daarom zijn we overgestapt op zelfbedachte kaartspelen.

Bij het uitchecken bij dit hotel kregen Karel en Willem als verrassing een koelkastmagneet (met de groene afbeelding van het hotel) mee. Onze kinderen zijn erg geliefd in Maleisië.

De ferry naar Penang. Voor RM 2,80 (= €0,58) mogen we mee. Eerst mogen de auto’s erop, daarna de brommers en als laatste onze 2 fietsen. Flink inschuiven & proppen. Er passen veel sardientjes in dit roestige blik 😁.

Het uitladen van de boot gaat in dezelfde volgorde.

‘s Avonds gaan we naar de Hawkerstall lane. Een straat met (verrijdbare) eetkraampjes. Je kiest je gerecht uit en gaat aan tafel wachten tot het wordt gebracht.

Onze favoriet: Satay Ayam met nasi (” vertaling”: kipsatéstokjes met saus en rijst). Samen met een verse epal  (=appel) en orange shake.

Naar de Penang Hill. Met een treintje gaan we naar 700 meter hoogte. Het uitzicht is heiig, maar mooi genoeg. De temperatuur op deze hoogte is aangenamer.

Nog genoeg mooie plekjes als nieuwe fietsbestemming 😃. Droom in je leven, leef in je dromen.

We hadden al veel 🐵 in het wild gezien, maar deze exemplaren nog niet.

TRIOMF!!! Dat is er wat van Willems gezicht af te lezen valt. Bovenop Penang hill was een optreden van een clown. Als je dan als één van de twee aanwezige blanke jongetjes dichtbij gaat zitten, levert dat een cool zwaard op.

Het zakgeld werd goed geïnvesteerd. Beiden kochten technisch (nep-)lego van een pull back auto. Karel was helemaal in zijn element. Met lego bouwen had hij namelijk al lang niet meer gedaan.

Met een hop on hop of bus hebben we Penang Island verkend.

Met de hop on hop of bus naar Entopia. Een vlindertuin en andere kruipende dieren. Deze grote, stekelige jongen was de eerste die we te zien kregen.

Met geluk en geduld landden er regelmatig vlinders op ons.

Een vlinder ten prooi gevallen aan de “monkey cup”.

Willem geeft een rondleiding langs het hok van de baardagamen.

De naam van deze kikker: ‘de pacman kikker’. Hoe toepasselijk.

Dapper is die Willem wel, want kijk naar de volgende foto’s (en zijn gezichtsexpressie…🤣).

SPANNEND … want wat houdt hij vast?

Een schorpioen! De rest van ons was toch iets minder stoer. Leonie wilde wel, maar iemand moest de foto’s toch maken?🙈

Jakkes, wij gaan nooit naar Madagascar. Daar hebben ze deze megakakkerlakken! Deze bruine scharrelaars hebben we in Thailand regelmatig gezien. Wel van een kleiner formaat.

Een Hindoe tempel in Penang.

Een laatste luierdag in Penang. Ons hotel had een fijn zwembad op de eerste verdieping. Ook de inwendige mens genoot iedere morgen van het heerlijke ontbijtbuffet.

Voorlopig echter geen zwembaden en ontbijtbuffetten meer, maar gewone basic hotelkamers met een zelf gekocht ontbijt. Op weg naar Kuala Lumpur.