Kuala Lumpur, we komen eraan!

Het valt ons op dat veel hotels kleurrijk geschilderd zijn. Zo ook ons “Louis hotel” in Taiping.

We gaan richting de Cameron Highlands. Helaas zullen wij ze van een afstandje bewonderen. Deze ‘hooglanden’ zijn te high voor ons als fietsers.

We krijgen wel te maken met de uitlopers van die Cameron Highlands.

Voor de huisvrouwen zijn de Maleisische hotels fantastisch! In elke gang staat altijd een strijkplank met -ijzer. Af en toe hebben we zelfs een privéset in de slaapkamer. Tja, het is duidelijk dat er in Leonie nog geen goede huisvrouw schuilt. Ze heeft er geen één gebruikt, laat staan aangeraakt.

In ons vorige blog zou je de indruk kunnen krijgen dat we alleen in luxe hotels verblijven. Tijdens rustdagen  proberen we dit wel zo te regelen, mits ons budget het toelaat. Vaak genoeg zijn het goedkope accommodaties. Zoals dit hotel; met een eigengemaakt ontbijt op de kamer.

Ieder zichzelf respecterende stad heeft er één … een grote klokkentoren midden op een rotonde. Waarschijnlijk een overblijfsel uit het Engelse koloniale tijdperk.

Struisvogels zullen we niet in het wild tegenkomen. Of het moet een ontsnapt exemplaar zijn 😃.

Ipoh heeft prachtige “cave temples”. Wij bewonderen ze van de buitenkant en fietsen verder richting ons hotel. Bij 40 graden hadden we nl. meer behoefte aan een airco dan een tempelbezoek 😀.

We zijn al bijna 24 jaar samen.

Prachtig! Met enkel wat verfstreken heeft deze kunstenaar “the old town” van Ipoh mooi weergegeven.

Kijk, street art in Ipoh!

Normaal zitten ze relaxed voorop, maar dit vinden Karel en Willem ook prima. Of hebben ze alvast een beroepskeuzetest gedaan🤣?

De prachtige binnenstad van Ipoh.

In het bakje van een fietsriksja en nog gratis ook.

Op de slaapkamer kregen we een telefoontje “of we even tijd hadden”. Toen wisten we nog niet wat er allemaal zou gaan gebeuren.

We kregen van het hotel een heerlijke fruitmand aangeboden samen met de lokale appelflappen.

We voelen ons erg vereerd dat het hotel in Ipoh zoveel moeite voor ons heeft gedaan. Ze organiseerden zelfs een uitzwaaifeestje. Tevens te zien op de facebookpagina van Cititel express te Ipoh.

Daar komen onze tandems. Wij pakken alles op, hebben nog een interview, nemen 4 nieuwe petten in ontvangst en dan kunnen we echt vertrekken. Wat een verwennerij!

Bij stoere nieuwe petten horen coole jongens 👍.

Van het paasweekend was in Maleisië niets te merken. Geen paashazen of chocolade-eieren. Wel was dit HET weekend voor de (Chinese) Maleiers om het graf van familie en geliefden te bezoeken. Bij voorkeur met de hele familie. Na een aantal rituelen wordt er vuurwerk afgestoken om eventueel boze geesten weg te jagen.

De eerste keer ‘paaseieren zoeken’ leverde niets op ( 1 aprilgrap, vooral leuk voor de ouders 😂 ). Bij de tweede speurtocht was het toch raak 😁.

Ja, ons postpakket uit Thailand is in NL aangekomen. Bijna 13 kg aan spullen die we in de afgelopen periode niet of nauwelijks gebruikt hebben.

Op 2 apil was Leonie jarig en op 4 april hebben we het gevierd in een waterpark!

Nog een klein stukje en dan fietsen we de volgende miljoenenstad in.

Jaaaaa!

Via deze ‘motosikal’ zijn we grotendeels Kuala Lumpur ingefietst. Beetje lawaaierig 😁, maar dat went. De laatste 10km was het pad helaas “under construction”. Toch veilig en wel aangekomen in KL.