Kuala Lumpur

We zijn er, veilig en wel! Na onze tandems voor een week in de parkeergarage te hebben gezet, gaat de zwemkleding dagelijks aan.

Hoe decadent willen we het voor 70 euro hebben? Een zwembad op de 6e verdieping en een zalige slaapkamer op de 15e. Oh ja en ‘s morgens nog een ontbijt waar je de vingers bij af kunt likken. De liefde van deze fietsers gaat duidelijk door de maag.

Na twee luie dagen ( die vooral hebben bestaan uit huiswerk maken, zwemmen, tv kijken en lekker eten ) wordt het tijd om echt wat van de stad te gaan zien. Wolkenkrabbers genoeg om te bewonderen.

Dit is natuurlijk wel de bekendste: de Petronas Twin Towers! Het hoogste gebouw van Maleisië.

Aan de voet  van die Towers ligt een mooi, schaduwrijk park met een openbare waterspeelplek en speeltuin.

Als gezin kiezen we altijd om iets nieuws in een  megastad te beleven. Wij, de ouders, maken een soort opsomming van wat we kunnen doen. Dit keer had het Birdpark bij onze jongens duidelijk de voorkeur.

Het leukste was toch de vogels voeren.

In de Petronas Twintowers is een Discovery Centre en daar hebben we veel geleerd. Dit was hele bijzondere lego. Hiervan konden we electriciteitscircuits maken en dan lampjes/ventilatoren/zoemers laten werken.

Gaaf! Robotvoetbal.

Er was een afdeling over de ruimtevaart. Karel test de ruimteslaapzak.

Willem vliegt liever als een astronaut door de ruimte.

WOW, je kunt echt orkaankracht voelen! Hij ging veiligheidshalve (helaas) niet harder van 170 km/h.

Dragon breath in de maak. Koekjes worden overgoten met een vloeibare stikstof chocoladesaus. Dit gebeurt natuurlijk met veel spektakel.

Even testen en dan blazen als een draak! Bij Willem komt het zelfs uit de neus.

Vandaag, 12 april is onze laatste dag in KL. Morgen zullen we verder gaan richting Malakka. Dit ligt voor ons op 1 week fietsen verder. BACK TO BUSINESS! Onze werkweek gaat weer beginnen.