“Back to business”

Na het laatste ontbijt in Kuala Lumpur maken we eerst nog even huiswerk. Daarna pakken we op en vertrekken voor een korte fietsdag. We zullen 7 dagen achter elkaar fietsen, hetgeen we eigenlijk nooit doen.

Hé, in welk land fietsen we nu eigenlijk? De magere koeien gaven ons het gevoel dat we ergens op het Afrikaanse continent waren.

De kleinste badkamer die we tot nu toe hebben gehad. Douchen en toiletteren in één. Wij zouden met deze inrichting thuis ook een tweede toilet boven kunnen creëren.

Wat zou er gebeuren als we het stiekem toch deden? Of … toch maar niet 😁 … iets te steil.

Een prachtige route waarbij we wel flink moesten afzien. Al het luie zweet van onze rustdagen in KL wordt er uitgeperst.

Maar dan volgt de welverdiende beloning. Even veilig de bocht door en dan zelfs nog plat op het stuur  (“neusje in de wind” noemen wij dat).

Een doorkijkje vanuit onze hotelkamer in Port Dickson. De naam klinkt goed, maar de plaats zelf biedt ons weinig. Vanwege de rotskust en (chemische) industrie aan zee gaan we niet zwemmen.

Het is weekend en dat is te merken. ‘s Ochtends zien we veel van dit soort groepjes voorbij komen. Bij het tankstation hadden we  tijd voor een praatje en plaatje. Zo leuk dat veel Maleiers goed Engels kunnen. Dan gaan de gesprekken verder dan alleen “Where are you from?”.

Kijk maar even goed! We verbleven deze nacht in een moslim-vriendelijk hotel. Dus dat betekende dat er geen alcohol werd geschonken. Dat is voor ons geen probleem, maar een gescheiden zwembad is als gezin minder leuk. Er stond zelfs een muur tussen de beide zwembaden!  Wanneer vrouwen hier zwemmen, zie je vaak boerkini-achtige badkleding. Toch is het nog niet voorgekomen dat Leonie is gaan zwemmen met een T-shirt over haar bikini.

De waterpret bij onze jongens is er niet minder om.

Karel vs Captain America. Vlak voor een nieuwe fietsdag is er tijd voor een gevecht met Nerfpistolen. De scheidsrechter houdt het geheel nauwlettend in de gaten 😀.

De toegangsbrug naar Melakka. Wij bewonderen een Portugees oorlogsschip uit de VOC-tijd en pakhuizen uit de tijd van de Nederlandse bezetting.

Aan de oostelijke kant zien we de gehele dag grote tankers varen op de straat van Melakka.