Melakka / Malakka

De afgelopen paar dagen zijn we meer met andere dingen bezig geweest dan met Maleisië / Melaka. Het regelen van transport voor onze fietskoffers van China naar Singapore en het versturen van een aangetekende brief voor beëindiging van het huurcontract stonden grotendeels centraal. Toch hebben we ook genoten van deze historische stad.

Op het nulpunt van Melakka of Malakka. Deze richtingaanwijzer staat op het Dutch Square. Vernoemd naar het feit dat veel elementen op dit plein verbonden zijn met Nederlandse (kolonisatie) geschiedenis.

Op het plein staat deze kerk. Hij is gebouwd naar een model van een kerk uit de stad Hoorn. Volledig gebouwd met stenen uit Nederland.

Veel gebouwen uit die tijd zijn gebouwd met deze kenmerkende rode stenen.

Zo ook het bekende Nederlandse “Stadhuys”.

Op een heuvel  midden in de stad staat de Engelse St. Pauls Church.

Diverse grafstenen konden we zelfs lezen. Onze jongens waren druk bezig met ontcijferen en of ze namen konden ontdekken. We vonden een bijzonder exemplaar met een bijna-naamgenoot van Leonies broer. Op de steen staat: “Hier onder leght begraven Mathijs Jansen” (met 1 s 😉).

Een welverdiend (eivormig) yoghurtijsje op Jonkerstreet, de voormalige Heerenstreet. ‘s Avonds the place to be in Melaka.

Een middag naar een ‘koele’ speeltuin. De grote legostenen werden gebruikt om een huis met gangpad te bouwen. Karel en Willem kunnen intussen al een aardig mondje Engels. Het samen bouwen met Maleisische kinderen ging daarom ook erg leuk.

Een beetje moderne (Chinese) tempel gaat met de tijd mee en plakt de gevel vol met reclame 😃.

We lopen op dit moment twee weken voor op fietsschema ( erg moeilijk om 8 maanden fietsend vooruit te plannen ) en kunnen zelfs met een omweg naar Singapore fietsen. Het wordt een erg leuke omweg voor onze jongens. We hebben Karel en Willem namelijk beloofd om langs Legoland Maleisië te fietsen.