Rondje binnenland

De verkiezingstijd komt er aan in Maleisië. Hier zie je geen billboards maar vlaggen. André fietst langs de vlaggen van de regerende partij. De grootste en meest populaire partij gevormd door Maleiers, Chinezen en Indiërs.

 

Precies zoals de titel het al zegt …

Traditionele huizenbouw op palen. Meestal wat “verstopt” in het bos. Begrijpelijk, want dat levert meer schaduw en koelte op.

Bijna iedere middag na 15.00 uur barst het los. Flinke regen gepaard met onweer. Vaak zijn we op een fietsdag dan al in het hotel. De regentijd aan de westkust is gelukkig milder dan aan de oostkant. Lucky us!

Soms echter ook niet.  1 Uur schuilen bij een tankstation. Willem maakt van de nood een deugd: “Lekker op het trottoir liggen en via Storytell een boekje luisteren”.

We worden gewaarschuwd voor overstekende miereneters / tapirs.

Kleine jongens worden groot 😍. Ook tijdens de reis blijven ze groeien. Tijd voor nieuwe slippers. Dezelfde als papa natuurlijk !

Liefdevol wordt de fiets gepoetst. We willen iedere dag wel zeker weten dat de fietsen mee mogen in het hotel.

Resultaat van een modderpoel 😃. Met vieze benen mag je zeker in ieder hotel.

Dit is Andrés voorband. De anti-lek laag (blauw) komt er door. Tijd voor een nieuwe. Gelukkig zijn we bijna in Singapore met vele goede fietsenwinkels. Lucky us!

Gewoon lekker genieten.

“Verboden te jagen”. Dit deel van het binnenland zou namelijk het leefgebied van tijgers, wilde zwijnen, zeldzame vogels, miereneters, bijzondere apen en een ondefinieerbaar dier zijn.

Eventjes gezellig samen kletsen in het Engels😃.

‘s Middags naar boven tillen en ‘s ochtends weer naar beneden slepen.

Zo kan het natuurlijk ook. Dit is de eerste keer dat we de fiets er zelfs daadwerkelijk in kunnen rijden. Lucky us!

Waar een ijsje kopen al niet toe kan leiden … of is het lijden 🤣.

Dit is genieten! Rustige wegen, mooi landschap en dat met z’n viertjes. Lucky us!

Nog meer genieten 😁. Ze maken heerlijke verse fruitshakes in Maleisië.

Minder genieten, maar meer dagelijkse routine. Nadat we in een hotelkamer zijn geïnstalleerd, ontdoen we ons van de bezwete (fiets-)kleding. Deze laten we weken in de wasbak. Als Leonie gaat douchen, “verhuizen” ze van de wasbak naar de douche. Daar flink schrobben met zeep en een nagelborstel, kleding ophangen, laten drogen en … klaar! De volgende dag kunnen we ze weer bezweten 💧, weer wassen en weer 💧 en … etc. Not so lucky us! Or  … Not so Lucky Leonie!