Op naar Legoland

De gehele dag ging het flink op en neer. De kersen op de taart waren de opmerkingen van Willem en Karel: “Mama, fiets jij eigenlijk wel mee?” en “Ik ben niet moe hoor, ik heb de hele dag lekker voorop gelegen”. Beslis zelf maar welke opmerking pijnijker was voor ons 🤣.

Dit bordje zagen we te vaak op weg naar Legoland. De volgende dag hadden we beiden spierpijn.

Mooi detail van een Chinese tempel.

Een gezellig tekenmoment op de hotelkamer. Willem heeft ons op de tandem getekend. We staan te wachten bij een verkeerslicht.

Intussen komen begrippen als;  “thuis”, “na Indonesië gaan we naar huis” en “nog maar … maanden” ook ter sprake. Met deze aftelkalender wordt het overzichtelijk voor met name Willem. Er moeten nog wel wat meer zaken op komen. Bijvoorbeeld de oversteek per boot naar Lombok, de komodo-varanen, snorkelen met tropische vissen etc.

We waren net klaar in een copyshop met het printen van een uitnodigingsbrief voor ons Indonesische visum toen dit schatje met haar papa voorbij liep. Ze wilde wel graag even voorop zitten.

Woensdag 9 mei was het verkiezingsdag en wij waren al gewaarschuwd door Maleiers dat het wel eens druk kon worden op de weg. Interessant detail is dat men hier niet aan elkaar vertelt op welke partij men stemt. Dat houdt men ‘geheim’.

Vooral rondom de stembureaus was het druk. Veel mensen gaan namelijk terug naar hun geboortestad om daar (met de hele familie in de auto) te stemmen.

De volgende dag hoorden we dat de oppositie had gewonnen.

♪♫♬ We zijn er bijna, we zijn er bijna♪♫♬