🏖 Bali 🏖

Een laatste blik op ons appartementje en daarna tijd om 2 taxi’s te boeken. Ja, 2 taxi’s, omdat we anders niet alles mee krijgen: 4 grote koffers voor de tandems, 1 klein rolkoffertje met de voordragers, 4 fietstassen als handbagage en deze 2 gele flightbags met de overige spullen. Tjonge, en wij maar denken dat fietsers lichtgewicht reizen 😂. Dit moet op Bali allerlei vulkanische heuvels op (en gelukkig ook weer af).

♬♫♪Daar gaat ze … ♬♫♪. Onze vierde fietskoffer gaat op de band richting het vliegtuig.

Wauw, in de vertrekhal van Singapore airport hangt dit prachtige kunstwerk. We hebben er van genoten.

Echt Hollands, vliegen met KLM! Willem en Leonie houden van vliegen en het lekkere eten aan boord. Dit laatste wordt niet door alle familieleden zo ervaren.

Joepie, daar gaan we dan. Op naar de laatste etappe van deze reis.

‘s Avonds laat arriveren we bij ons hotel.  We lopen nog even naar een winkel voor wat drinken en gaan dan snel naar bed.

De volgende ochtend blijkt ons budgethotel een mooie plek te zijn. De prijs-kwaliteit is meer dan goed.

Om 09:15 uur moesten we de jongens wakker maken, zodat we het ontbijt niet zouden missen. Voor ons een lekker omeletje en Karel en Willem gaan voor de pannenkoek.

Terwijl wij (W.LK) rustig bijkomen bij het zwembad, samen met een Australisch vriendje, is André druk aan het fietsklussen.

Na de gedane arbeid … de wel verdiende rust. Precies zoals het hoort: de tandems in de airco gekoelde kamer en André op het terras.

‘s Avonds gaan we voor het eerst in Bali uit eten. Het wordt een lekkere satay. Ieder een portie op een eigen bbq.

Natuurlijk kunnen we niet om het strand heen. Wat een gave golven hebben ze hier. Dus bodyboard gehuurd voor 2 uur (lang leve het zakgeld) en hup de zee in.

Een geweldig plekje. Gave golven, stoeltje in de schaduw en een verkoelend briesje.

We zagen de vorige dag vele mensen op een surfplank en laten we eerlijk zijn … Deze golven nodigden ons echt uit!

Willem begint het onder de knie te kijken.

Bij Karel gaat het oefenen het best. Leonie is gekomen tot “staan” op haar knieën op de plank. Na anderhalf uur ploeteren in het water waren we allemaal moe en voldaan. Maar eerlijk gezegd leek het wel makkelijker dan dat het in werkelijkheid is 😉.

Schattig 🐢🐢🐢

Baby-zeeschildpadden! Samen met nog meer toeristen mochten we deze schatjes vrijlaten. Eerst even een stukje op het strand en daarna mochten ze het water in.

Van de 1000 schildpadjes (wij lieten er 200 los) overleeft er het maar 1.