We gaan weer verder

Op Bali zijn er verschillende toko’s langs de weg. Deze toko verkoopt benzine (in de open kast staan de flessen met gele en blauwe brandstof die met een trechter in de scooter wordt gegoten). Wij kwamen niet voor benzine, maar kwamen voor fruit. Bij voorkeur appels.

Via een mooi National Park gaat ons rondje Bali verder. De kilometers die we dagelijks maken zijn minder dan in de voorgaande landen. De hoogtemeters liegen er echter niet om. Inmiddels hebben we onze plannen aangepast (m.n. vanwege ons visum) en gaan we “slechts” fietsen op Bali en Lombok.

Afscheid van de eigenaren van het guesthouse. In hun tuin hebben ze twee bungalowtjes gebouwd die dienst doen als guesthouse.

Ons vorige guesthouse was eenvoudig en gezellig. Deze is luxer en heeft (sinds 3 maanden) een zwembad.

Dat nodigt uit tot zwemmen, maar ook tot elkaar nat maken 😁.

Het strand van Pemuteran. Als je een drankje nuttigde bij dit resort, mocht je gebruik maken van hun strand en stoelen. Hier hebben we voor het eerst veel verschillende tropische 🐠🐡  gezien tussen het koraal. Helaas sliepen we niet in dit resort volgens Karel.

We zijn nog niet zo lang op Bali, maar hebben de indruk dat ze veel feestelijke ceremonies hebben. Gisteren was wederom zo’n dag en de volgende dag kwamen kinderen uit de buurt langs voor een optreden. Dit zou geluk brengen. Ze doen dit bij ieder huis en krijgen dan meestal een kleine hoeveelheid geld.

Over geld gesproken … we zijn op dit moment miljonair. Dit is ons budget voor een week, zo’n € 500,- = 8.200.000 Indonesian Roepia.  Andrés portemonnee kan zelfs niet meer dichtgevouwen worden. Het maximale bedrag dat gepind kan worden ligt rond de €150,-, echter zijn de ATMs regelmatig leeg of buiten werking. Om die reden hebben we meer cash bij ons dan normaal.

Ons duurste hotel tot nu toe over Bali en Lombok. Links is ons huisje, met een heerlijk zitje buiten. Daarnaast genoeg vermaak voor ons. Echte luxe.

Na het ontbijt mochten de jongens kiezen wat ze nog wilden doen, voordat we verder zouden fietsen: pool spelen, pingpongen, zwemmen of golf spelen. Ze waren unaniem: golf spelen!

In China en Vietnam pauzeerden we veelal bij eettentjes, in Laos en Cambodja zochten we gewoon ergens schaduw op, in Thailand waren het vooral bushokjes en de keten 7-11, in Maleisië de tankstations en hier op Bali / Lombok zijn onze favoriete plekjes ‘de Indomaret en Alfamart’. Lekker gekoelde drankjes binnen handbereik, stoelen voor de winkel en vaststaande prijzen.

Ja.. lees het bordje maar goed, want Leonie lag bij dokter Hilda in de stoel. Een andere tandarts dan twee weken geleden.

De vulling, die in de kies zat, heeft er ongeveer 2 weken ingezeten, voordat deze wederom afbrak. Toen dokter Hilda de kies reinigde voor een nieuwe vulling, brak er nog meer af (😔). Er is nu nog maar een klein restant kies gevuld dat wacht op een kroon. De afspraak voor in Nederland is reeds gemaakt.

Ons prachtige huisje in Lovina.

Karel en Willem slapen boven. De bedden gezellig tegen elkaar geschoven en dan zien we ‘s avonds dat ze bijna bij elkaar in één bed liggen 😊.

Een heerlijk zwembad ligt er voor ons huisje met 3 verschillende dieptes. Leuk voor zwemmen en spelletjes spelen.

Stokken bewerken met het zakmes.