Eindsprint

Kijk, kijk, is dat een dolfijn? Jazeker! Snel de telefoon gepakt voor een foto. Linksonder is hij (of zij 😉) nog net in beeld.

Ze sprongen uit het water naast de boot tussen Lombok en Bali mee. Een sprong staat er op.

Terug naar Bali met de slow ferry. Om 10:30 uur konden we mee met de boot van 10:00 uur. Na wat geruzie in het laadruim over de plek waar de tandems konden staan, kon wat ons betreft de overtocht beginnen. Echter liep het schip om onduidelijke redenen nog meer vertraging op. Om 11:30 uur verlieten we Lombok. De overtocht duurde zo’n 5 uur en in het zicht van de haven gingen we om onduidelijke redenen voor anker.

De Indonesische rederijen hebben geen beste reputatie, dus fijn was dit allerminst. Karel en Willem vermaakten zich echter prima met Storytell en de IPad gedurende de invallende avond. Totdat hun batterijen leeg waren en er geen stopcontacten waren.

Tegen 22:00 uur ging uiteindelijk het anker op. Om 23:30 uur lagen we fris gedoucht in bed. Snel proberen te slapen, want de volgende dag stond een zware fietsetappe op ons programma.

Flink doorbijten, fietsen, fietsen en … helaas afstappen.

Balinese fiets- en scooterpaden.

In Ubud hadden we een lekker hotel. Na een paar rustdagen maakten we ons op voor de laatste twee fietsdagen van deze reis.

De spierballen laten rollen alvorens we op de fiets kunnen stappen in Ubud.

Tijdens onze laatste fietsdag komen we een andere ‘fietsende’ familie tegen. Wij zaten net in een afdaling en zij waren bezig zich omhoog te worstelen. Helaas geen geschikt moment om even gezellig samen te kletsen.

Trouwe metgezellen tijdens de reis. Diverse varianten anti-muggenspray , handgel, zonnebrand factor 50, deodorant, gezichtscrème, shampoofles, flosdraad en een pot “dikke” nivea voor de gevoelige billen van meneer.

Twee knappe koppies bij de finish 😍!

JIPPIE!!! Onze finish ligt op 7921km. (De 1 en 2 moeten andersom, maar een kniesoor die daar op let 😉).