Terugblikken & terugzien

Samen 1 jaar op pad! Onze veerkracht is goed, samen zijn we een geoliede machine (die ook wel eens hapert 😉) en veel zaken kunnen we met de nodige creativiteit aan. Wat zijn we trots op onze jongens tijdens dit fietsjaar. Voorafgaand aan deze reis wisten wij niet hoe lang zij het leuk zouden blijven vinden. Dat wij, Leonie en André, een lange tijd weg kunnen blijven, wisten we. Hoe onze jongens dit element zouden ondergaan, konden we niet inschatten. Alles gaat nog makkelijker dan vooraf gehoopt. We noemen dit jaar voor hen ‘school of life’. De tijd is in onze ogen veel te snel gegaan. Time flies when you are having fun! We hebben daarom samen een soort van TERUGBLIK Top 10 van hoogtepunten gemaakt.  In willekeurige volgorde hieronder te lezen.

Angkor Wat! Tempelcomplexen om lopend en fietsend te verkennen.

Ko Samui. Dit Thaise eiland kon ons zeer bekoren met haar verschillende tropische stranden en een relaxte sfeer. Ontspannen voetbalgolf hebben we er niet gespeeld, want Karel en André wilden beiden graag winnen.

The Giggling Tree. Ons starthotel in China. Een fijne plek om langzaam te wennen aan een andere cultuur. De Nederlandse beheerders hebben 2 kinderen ( Raaf en Pelle) met wie Karel en Willem heerlijk hebben kunnen spelen. Bovendien hebben zij na ruim 9 maanden onze fietskoffers doorgestuurd naar Singapore.
Volgens de jongens mocht dit pretpark niet ontbreken in onze gezamenlijke Top tien.
Kuala Lumpur. Alles viel precies goed samen. Heerlijk hotel, fijne dagen in het birdpark, het Petronas Discovery Centre, veel zwemmen in het rooftop zwembad en heerlijk niksen. De boog kon namelijk niet altijd gespannen zijn.
Onze twee fietsende vrienden (www.opdetrappers.nl) te ontmoeten in Thailand voor een hele week. Jasper en Ilse fietsen op dit moment in Canada. Helaas gaan wij hen niet even voor een week op zoeken.
Entopia. Het vlinder- en retielenpark in Georgetown, Maleisië. Karel vond de vlinders het mooist en Willem was zo stoer om een schorpioen om zijn hand te laten lopen.
Ninh Binh, Vietnam. Twee dagen fietsen tussen prachtige kalksteenformaties en een dagdeel in een bootje door het natuurgebied. De bestuurster roeide met haar voeten.
Sabaidee Guesthouse, Laos. Na vele rijstgerechten en voor langere tijd van ‘the tourist trail’ te zijn geweest, kwamen we voor 1 nacht in een toeristenbubbel (bbq met lekkere groentes, petanquebaan en westerse toeristen om mee te kletsen) terecht. De volgende dag hadden we als afsluiter een lekker ontbijt. De ❤ van de 🚴‍♂️🚴‍♀️🚴‍♂️🚴‍♀️ gaan door de maag 😃.
Ahmed, Indonesië. We hebben allemaal snorkelend genoten van het tropische zeeleven in de baai van Ahmed (noord-Bali). Helaas durfden we onze waterdichte telefoons niet als onderwatercamera te gebruiken.
Van onze top 10 hadden we ook gemakkelijk een top twintig kunnen maken. Aanvullend schieten ons dan zaken als ..
“de eerste keer een echt tropisch strand, het dinopark in Bangkok, de dierentuin in Ubon Ratchathani, Hanoi, de kabelbaan op Langkawi, leren surfen, het Chinese eten en Koh Lanta” te binnen. Een mens moet zich ook een keer tevreden stellen.
We zijn nog steeds erg content met de keuze van een fietsreis op twee tandems (de jongens zouden het drukke verkeer van dit deel van de wereld op een eigen fiets met hun leeftijd niet aankunnen) door ZO-Azië (bijna altijd mooi weer, prijstechnisch interessant, veel zee/zwembad en niet te hoeven kamperen voor langere tijd).

Mooi aandenken aan Lovina.

Door het fietsen is er weinig ruimte voor de aankoop van souvenirs. Omdat we in Indonesië de laatste kilometers gingen maken, (en we de souvenirs dus niet meer al te veel kilometers hoefden mee te slepen) hebben wij drieën deze mooie kettingen gekocht.

Tegenslagen? Ja, die hebben we gehad, gelukkig geen grote. Vier keer in de tandartsstoel liggen in den vreemde hoort in deze categorie.

Het was erg jammer dat we door een typhoon niet over Ha Long Bay en  Cat Ba island konden fietsen.

Op een ferry vastzitten voor 6 extra uren (op de foto zijn we aan het lezen & boekje luisteren)  was minder leuk.

Niet in ieder land lukte het altijd een lekkere plek te vinden voor ons avondeten.

Soms een koude douche.

Beddengoed (of slaapkamer) dat niet altijd even proper was.

Oost-west, thuis best.                           Noord-zuid, liever met dergelijke tegenslagen er op uit!

Ons afscheid, bijna 12 maanden, geleden. Op 21 juli vliegen we naar huis om daar de draad weer op te pakken. We kijken allen uit naar het TERUGZIEN van familie en vrienden.

Of we nu genoeg gereisd hebben?

André en Leonie (intussen al ruim 3 jaar de aarde per fiets verkennende) nog zeker niet. Er wordt al weer gebroed. ( 202. ??? )

En Karel en Willem? Alleen de tijd zal het ons leren of er een reiszaadje is geplant. Hopelijk blijven ze de tekst, die op hun geboortekaarten staat, trouw:

“Droom in je leven, leef in je dromen”.