Inpakken en (bijna) wegwezen

Na onze mooie reis zijn we nog niet toe aan het luieren op het strand. Sterker nog .. de afgelopen 3 dagen zijn we er niet eens geweest. Wat hebben we dan wel gedaan? Eerst moeten we INPAKKEN, voordat we kunnen WEGWEZEN richting Nederland. Hierboven staan 2 dozen met spullen die we “ingepakt” hebben als postpakket. We hebben namelijk een bagagemaximum van 120 kg. Met twee tandems halen we deze limiet met gemak 😆. De overige bagage hebben we kritisch bekeken. Onze vaste schoonmaker heeft intussen een stapel met spullen voor zijn zoontje gekregen.

André (soms Leonie) is druk bezig geweest om de tandems te poetsen, zodat ze schoon de koffers in kunnen. Na het poetsen halen we de fietsen volledig uit elkaar. Alle onderdelen worden dan, ter bescherming, voorzien van een laag bubbeltjesfolie.

De tandems worden qua kilo’s gelijkmatig verdeeld over de vier koffers. “Verdeeld” klinkt prettig, maar de werkelijkheid is weerbarstiger. Het lijkt meer op puzzelen.

Wat doen Karel en Willem in tussen? In ieder geval huiswerk maken, helpen met de boodschappen en ze moeten hun speelgoed sorteren/uitzoeken. De jongens vermaken zich echter liever in het zwembad.

Na 4 dagen poetsen, pakken en regelen kunnen we eindelijk weer naar het strand. Onze surfboy is er klaar voor 😀.

Zo vader, zo zoon 🏄‍♂️. Of is het andersom!

Daar gaan ze. Twee dozen gevuld met fietstassen, opvouwbare banden en wat reservemateriaal. Tot over 2 maanden in Nederland 🙋‍♀️! Dit was overigens het tweede postkantoor dat we deze ochtend bezochten. Bij het eerste kantoor hadden we het gevoel afgezet te worden. Dat bleek ook wel toen we bij het tweede postkantoor moesten afrekenen. Het geld van de taxirit hebben we er dan ook ruimschoots uitgehaald.

Ja, dit was zo leuk de vorige keer in mei. Dat wilden Karel en Willem graag nog een keer doen.

Zo schattig. Willems schildpad ligt op kop en heeft de race naar het water gewonnen.

Alles is ingepakt/verstuurd!         We zijn klaar voor vertrek! Tot gauw (21-07-2018) in Nederland.

“It is the unknown around the corner that turns my wheels.” (Heinz Stucke)